[svlug] Missing /dev/eth0 file

Sumeet Singh Parmar sparmar at veraznet.com
Mon Oct 6 10:49:19 PDT 2003


I don't know about RH9, but I run gentoo and always go with devfs. If RH 9
doesn't run devfs, maybe you can gut the static MAKEDEV stuff altogether and
try out devfs. Here's a link to it:
http://www.atnf.csiro.au/people/rgooch/linux/docs/devfs.html

hth.

-----Original Message-----
From: Brandon Stafford [mailto:brandon at mindtribe.com]
Sent: Monday, October 06, 2003 10:41 AM
To: svlug at lists.svlug.org
Subject: [svlug] Missing /dev/eth0 file


	I have a RH 9 machine on which I have deleted the /dev/eth0
file. (I believe this was kudzu's doing, but in any case, the damage is
done, and trying to get programs to accept blame is notoriously
difficult.) The result of this is that I cannot get ifconfig to bring up
anything other than the loopback interface.

	My understanding was that a script called /dev/MAKEDEV can be
used to recreate missing dev files. However, MAKEDEV tells me that it
"don't know how to make device "eth0".

	When I look at files in /etc/sysconfig, many of them reference
eth0, and they look healthy (I'd send samples, but I have deleted
/dev/eth0 on that machine (it was kudzu!)).

	Any ideas on where to go from here?

Brandon

_______________________________________________
svlug mailing list
svlug at lists.svlug.org
http://lists.svlug.org/lists/listinfo/svlug
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.svlug.org/archives/svlug/attachments/20031006/eb1878c4/attachment.htm


More information about the svlug mailing list