[svlug] SCSI HD "problem"

Neil Kittipalo kpneil at haube.org
Mon Oct 6 06:44:06 PDT 2003


hdparm only seems to deal with IDE drives
Neil

On Monday 06 October 2003 03:31 pm, Steve Hindle wrote:
I'd check that hdparm doesn't show it set for 'spindown' when idle

Steve

--On Monday, October 06, 2003 8:25 AM +0700 Neil Kittipalo

<kpneil at haube.org> wrote:
> I've got this box here which slowly matures as the years pass, and this
> bit  and that bit get upgraded.
> In its present incarnation it is an Asus A7N8X M/B with an AMD 2000+ cpu
> and a  Gig of RAM
> It runs Suse 8.2
> DVD + CD Writer.
> 650W Enermax PSU
> 2940UW SCSI controller and 6 hard disks 1x 36GB, 2X18GB, 2X9GB, and a 15
> GB  ide drive connected to one of those IDE-SCSI bridges.
>
> My problem is this:
> At various times during the day and night I hear a little "clunk" as one
> of  the drives powers down followed by the noise of it spinning up again.
> I've checked the power connectors carefully and do not believe the
> problem  lies there. The trouble is I find no error messages anywhere so
> have no idea  which drive it is, but I don't like it!
> What would you do if it was your box?
> Thanks,
> Neil
>
> _______________________________________________
> svlug mailing list
> svlug at lists.svlug.org
> http://lists.svlug.org/lists/listinfo/svlug

Stephen Hindle
I.T. Sage
"Enlightened Solutions for Open Minds"
http://www.itsage.com

_______________________________________________
svlug mailing list
svlug at lists.svlug.org
http://lists.svlug.org/lists/listinfo/svlug





More information about the svlug mailing list