[svlug] Sound is broken

Larry Colen lrclug at red4est.com
Mon May 19 00:48:07 PDT 2003


I just did a 

make dep; make; make modules; make modules_install

and I'm still not getting any sound. I ran plaympeg and got a single
click out of my speaker.  Here are the results of running some
exploratory commands:

[root at big4est root]# tail /var/log/messages
May 19 00:41:38 big4est linuxconf: Running Linuxconf hooks:  succeeded
May 19 00:41:38 big4est rc: Starting wine:  succeeded
May 19 00:41:44 big4est login(pam_unix)[1358]: session opened for user
lrc by LOGIN(uid=0)
May 19 00:41:44 big4est  -- lrc[1358]: LOGIN ON tty1 BY lrc
May 19 00:41:51 big4est modprobe: modprobe: Can't locate module
char-major-81
May 19 00:42:16 big4est su(pam_unix)[1589]: authentication failure;
logname=lrc uid=500 euid=0 tty= ruser= rhost=  user=root
May 19 00:42:26 big4est su(pam_unix)[1593]: session opened for user
root by lrc(uid=500)
May 19 00:42:54 big4est kernel: Creative EMU10K1 PCI Audio Driver,
version 0.7, 01:58:55 May  4 2003
May 19 00:42:54 big4est kernel: emu10k1: EMU10K1 rev 7 model 0x8064
found, IO at 0xe400-0xe41f, IRQ 9
May 19 00:42:54 big4est modprobe: modprobe: Can't locate module
sound-service-0-3
[root at big4est root]# grep sound-service
/usr/src/linux-2.4.7-10/.config
[root at big4est root]# depmod -a
[root at big4est root]# lsmod
Module                  Size  Used by
emu10k1                47680   0  (autoclean)
soundcore               4176   4  (autoclean) [emu10k1]
binfmt_misc             6224   1 
iscsi                  21824   0  (unused)
scsi_mod               93104   1  [iscsi]
printer                 5856   0  (unused)
autofs                 10784   0  (autoclean) (unused)
tulip                  39136   1 
appletalk              20400   0  (autoclean)
ipx                    16256   0  (autoclean)
ipchains               36480   0 
usb-uhci               21488   0  (unused)
usbcore                51008   1  [printer usb-uhci]
ext3                   64624  10 
jbd                    41056  10  [ext3]
[root at big4est root]# 
[root at big4est root]# locate sound-service
[root at big4est root]# 


=====================

When I try to google on sound-service all I get is a bunch of people
asking why they get messages that their system can't find
sound-service-0-3, but I can't find any answers.

======================


On Tue, May 06, 2003 at 11:09:07AM -0700, Drew Bertola wrote:
> On Tue, 2003-05-06 at 00:15, Larry Colen wrote:
> > For some reason, all of a sudden, sound stopped working on my desktop
> > machine. I suspect that it is something blatantly simple.
> > 
> > One clue is in /var/log/messages:
> > 
> > messages:May  4 01:12:21 big4est modprobe: modprobe: Can't locate module sound-service-0-3
> > messages:May  4 02:03:19 big4est modprobe: modprobe: Can't locate module sound-service-0-3
> > messages.1:May  4 01:04:15 big4est modprobe: modprobe: Can't locate module sound-service-0-3
> 
> What errors do you get when you run (as root) "depmod -a" ?  Did you
> change kernels, build a custom kernel, or install alsa drivers?
> 
> -- 
> +---------------------- T h e C o o p . n e t ----------------------+
> | Drew Bertola         Hosting - Colocation      Tel:  408-738-8337 |
> | TheCoop.net      Programming - Administration  Mob:  408-480-7654 |
> | drew at thecoop.net    Open Source Specialists    http://thecoop.net |
> +-------------------------------------------------------------------+
> 
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> svlug mailing list
> svlug at lists.svlug.org
> http://lists.svlug.org/lists/listinfo/svlug

-- 
I've found something worse than oldies station that play the music I used to
listen to. Oldies stations that play the "new" music I used to complain about.
lrc at red4est.com                                    http://www.red4est.com/lrc




More information about the svlug mailing list